2013. augusztus 1., csütörtök

Holmes/Watson (Shwatsonlock) fanfic ajánló (angol)



(Még mindig nyaralok, de most legalább ellövöm a már egy ideje beütemezett posztokat, mint ez.)

A Shwatsonlock, avagy Minden Idők Legtökéletesebb Shipje a Doyle-kánonon alapuló Holmes/Watson párost takarja (tehát nem veszi figyelembe a  BBC sorozatot, viszont a Ritchie filmeken alapuló történeteknek is ez az elnevezése, ami néha elég zavaró számomra). Az alap Johnlock angsthoz még add hozzá, hogy akkoriban a homoszexualitást a törvény is büntette, így a börtön folyamatosan Damoklész kardjaként lógott szerencsétlenek feje felett.


Figyelem: többségük 18+-os!


Rögtön kezdésnek nem fanfic, de akit tényleg nagyon érdekel a téma, és van kedve elolvasni egy közel 400 (!) oldalas esszégyűjteményt a homoerotikus szubtextusról Doyle műveiben, annak violà:
“Decoding the Subtext is a series of essays which exam each of the Sherlock Holmes
stories for homoerotic subtext. Here, the author suggests that Holmes and Watson
were more than mere friends, and attempts to prove this theory by examining the subtextual evidence contained within Canon.”


Absurdly Simple by Irene Adler
Klasszikus, megkerülhetetlen darabja a shipnek, állítólag az első H/W fic (bár ezt azért kétlem, a net előtt is voltak ficek). Sherlock egy titokzatos ügyben nyomoz, amiről még Watsonnak sem árulhat el részleteket… aki így kénytelen maga utánajárni a dolognak, és meglepő felfedezésre jut.

Sajnos csak két fejezet van belőle, de így is fél napig fogtam a fejem utána. Külön tetszett, hogy Mycroft is szerepel benne.

Holmes-Mary standoff. Az elején még azt hittem, vicces lesz, de nem lett. Nagyon nem.

Operába mennek. A helyszín, a zene, az érzelmek... a szex. XD

Uramisten, ez a fic... Tudjátok, hogy a metafikció a gyengém, de ez kész érzelmi hajótörés.

Szex és kokain és gyönyörűség.

Főként Watson önmagával vívot csatáira helyezi a hangsúlyt, szívfacsaró, tökéletesen megírt történet.

Humor! Igen, ilyen is van, szinte már el sem hittem. Persze nem árt, ha jóban vagy a szlenggel ahhoz, hogy értsd, no meg persze a Doyle történetek eredeti nyelven való ismerete is sokat dob a röhögésfaktoron, ugyanis a fic arra a kétértelműségre épít, játszik rá, amit azóta szarrá elemeztek már sokan. (Lásd fent.)



4 megjegyzés:

  1. az elsőt és a naplósat nem ismerem, a többit viszont <3!! szóval neki is esnék - mondjuk a 400 oldallal vannak fenntartásaim.
    básszus, frissítenem kellene már az ajánlómat, de arra vhogy sosincs időm xD na, de egyszer majd eljutok oda is (mindig csak akkor jut eszembe, mikor ajánlókat írsz, aztán meg el is felejtem. csoda egy bogár vagyok).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudtam, hogy te is szereted a Shwatsonlock töriket. :) És igen, frissítsd csak azt az ajánlót, hagy szemezgessek én is. :D

      Törlés
  2. Belenézegettem, és vannak köztük gyöngyszemek *-* Tök jó, hogy ezt így összegyűjtötted!
    A kép meg az alján... besírtam. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak bizony, örülök, hogy találtál kedvedre valót. :)

      Törlés