2013. július 19., péntek

Azok a bizonyos kis csizmák...



5 Day Challenge ötödik nap, Kiddy címével és kulcsszavaival (magyar-orosz szótár, puha, méz).

Elérkezett a vége, és a konstelláció, ami a legnagyobb fejtörést okozta: a szavak és a cím annyira nem akartak összepasszolni a fejemben, hogy hat legkevésbé sem összeillő agyatlan szuperhős varázslatos módon működőképes formációja jutott eszembe róla… Humor/crack, még mindig. (Nem baj, majd nemsokára jön a Fragmentary, és angstolhatunk újra, juhé). A képen egyébként érdemes megnézni Jeremy Renner beállását...






Azok a bizonyos kis csizmák...


Steve, jó kiscserkészhez méltó feladat-eltökéltséggel az arcán egy szék tetején állt a nappali közepén, kezében pedig feneketlennek tűnő fekete kukászsákot tartott.

-     Egy magyar-orosz szótár.
-     Na vajon kié lehet – sétált oda Natasa, és kikapta a kezéből. – Most mi van? – meredt az értetlen tekintettel bámuló csapattársaira.- Budapest után elengedhetetlennek éreztem, hogy megtanuljak magyarul.
-     Istenkém, irgalmazz – sóhajtott Tony. – Ez a nagytakarítás-projekt röhejes.

Clint odébb könyökölte, és előrenyomult, hogy átvegye Steve-től a zsákból előkerülő kedvenc alsógatyáját. (Steve, amikor rádöbbent, mit is tart a kezében, hagyta kecses suhanással a lába elé hullani a ruhadarabot.)

-     Lehet, hogy röhejes, de tagadhatatlanul szükséges – kelt a kapitány védelmére vehemensen Bruce.  – Nem találom a cuccaim, és lassan már vadászni kell a szabad vízszintes felületekre a toronyban. Nem tudom, például ki és miért borított egy fél üveg mézet a laborban a…
-     Nyugi, nyugi nagyfiú – tette a vállára a kezét Tony, hogy biztosítsa megértéséről. (És megakadályozza, hogy túlzottan belelovalja magát a vitába., ami ugye naggyon nem kívánt következményekkel járna.) – Én csak azt mondom, hogy bízhatnánk profikra is a dolgot. Egy szakképzett brigád pikk-pakk kipucolná a tornyot.

-     Egy pár bőrcsizma – óbégatta a hátuk mögött Steve, és két ujjal feltartotta a csukákat. Igazán vagány darabok voltak, fekete marhabőrből, amit a használat már láthatóan puhára koptatott az érzékenyebb részeken: végtelen utakat és hosszúra nyúlt, alkoholgőzös éjszakákat lehetett leolvasni a rajtuk futó repedésekből és törésekből. Tony fején rögtön át is cikázott a gondolat, hogy a sajátjának deklarálja őket. Ebben csak az akadályozta meg, hogy a méretből ítélve mindkét lába belefért volna egyetlen csizmába. Bár talán tarthatna bennük csavarhúzókat... 

-     Bruce-nak igaza van – csatlakozott a vitához az alsógatyáját boldogan szorongató Clint. – Nekem is csak óvatos tippjeim vannak, mik heverhetnek itt elszórva a szeméthalmok leple alatt. Fury nem lenne boldog, ha elfekvő alien-hullákat és hivatalosan nem létező csúcstechnológiás fegyvereket kellene kimagyaráznunk, csak mert egy hisztérikus takarítónyanya nem tudta tartani a száját.

-     Kié a csizma? – kiabálta túl őket ismét a Mr. Pedantéria.

Tony közel állt ahhoz, hogy egy ötszáz fős partit trombitáljon össze ad hoc jelleggel.

-     Senki nem tudja, kié az a faszom csizma – vágta oda Steve-nek, majd elvetődött a kanapén, és a külvilágot kizárva a tablettjébe temetkezett.

Az sem zavarta meg, amikor Natasa körbeporszívózta, a karfákon és a háttámlákon (és mintegy véletlenül az ő hátán is) lelkiismeretesen végigfuttatva a szívófejet. Teljes lelki nyugalommal böngészett a Pentagon adatbázisában és  a legújabb Iron man-akciófigura katalógusban.

A körülötte zajló eszeveszett nyüzsgés viszont egy idő után még így is kifárasztotta, ezért feltápászkodott, hogy megejtsen egy kellemes délutáni jakuzzizást, miután a csapat nagy része - Stevvel és Thorral az élen - az egy szinttel alattuk lévő konditermet irányozta meg. 

Ahogy belökte a wellnesshez vezető üvegajtót, feltűntek neki a nedves - és hatalmas - lábnyomok a márványpadlón, amik épp az úticéljához vezettek. Halkabban tipegett előre, és óvatosan elhúzta a medencét elválasztó lenge függönyt. Egy megdöbbentően vizes Nick Fury pislogott vissza rá mögüle, szende pírral az arcán.

 - Stark - bólintott üdvözlésképpen. A szokásos szigorú hangját mintha egy fokkal felhasználóbarátabb verzióra cserélte volna. - Úgy tűnik, amíg relaxáltam, valaki lenyúlta a ruháim. És a csizmám.


-     Maga frankón ide jár jakuzzizni? - bukott ki a kérdés a száján, de aztán egy lemondó lézlegyintéssel túltette magát az egészen. -  Na szorítson helyet nekem is.

8 megjegyzés:

  1. A végére igazán nem számítottam és így eléggé meglepett és jót nevettem. Tony a kedvencem és jól elkaptad a maga kis önimádó és talán kicsit flegma stílusát :D Nagyon tetszett!
    (És most megint le a habok alá a Fragmentaryhoz, de jól esett ez így előtte :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem mindenkire ráfért egy kis felüdülés, mielőtt átcsapnak felettünk megint az angst hullámai. :) Örülök, hogy tetszett, és hogy sikerült meglepnem téged. :D (Szeretek amúgy Tonyt írni... vagy inkább szeretem Tonyt. :P)

      Törlés
  2. a vége hatalmas :DDD nagyon tetszett, ahogy megoldottad a szavakat, és a nagytakarításos alapötlet is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hát sokat agyaltam rajta, meg kell hogy mondjam. XD

      Törlés
  3. "Fury nem lenne boldog, ha elfekvő alien-hullákat és hivatalosan nem létező csúcstechnológiás fegyvereket kellene kimagyaráznunk, csak mert egy hisztérikus takarítónyanya nem tudta tartani a száját."
    Ezen percekig vinnyogtam és magam elé vizualizáltam a helyzetet, mikor Fury valóban megtalálja az alien hullákat.
    Jah és avége! szeretem a csatanókat, így innen boldog vigyorral az arcomon suhanok tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csattanó nélkül mit sem ér az egész...Örülök a boldog vigyorodnak. :)

      Törlés
  4. Jaj, de jó lett :"D Olyan kellemesen végigkuncogtam az egészet, a csattanó pedig x"D
    Nagyon- nagyon tetszett!
    " Az sem zavarta meg, amikor Natasa körbeporszívózta, a karfákon és a háttámlákon (és mintegy véletlenül az ő hátán is) lelkiismeretesen végigfuttatva a szívófejet. " Nekem ez tetszett a legjobban xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök. :) Mondanom sem kell, ezzel is meggyűlt a bajom. XD

      Törlés