2013. április 27., szombat

Fanfic ajánló - Cyberhusbands (angol)








Tegnap Iron Man 3 nap volt nálam, ti láttátok már? Szavakkal nem tudom kifejezni hogy mennyire imádtam!
Ennek alkalmából engedjétek meg, hogy bevezesselek titeket a Cyberhusbands ficek elképesztő és varázslatos (és néha nem kicsit beteg) világába. Sheer mindfuckery, ha tömör akarok lenni. (Akarok.)




A Cyberhusbands elnevezés a Tony Stark/ Jarvis - igen, a mesterséges intelligencia, aki Paul Bettany hangján szólal meg a filmekben - párost takarja, és egy aprócska, de szerintem több figyelmet érdemlő szegmense a fandomnak. Magától értetődő, hogy mivel egy élő ember, és egy testetlen intelligencia kapcsolatáról van szó, az íróknak nincs könnyű dolguk, eléggé meg kell mozgatni a fantáziájukat, hogy hogyan is lehet akkor ezt… És így (számomra) nagyon érdekes és csodálatos dolgok születnek.
Vagy menthetetlenül beleszeretsz te is, vagy rájössz, hogy nagyon nem a te asztalod. Köztes út itt nincs.

 Mint mindig, most is 18-as karika, plusz csak akkor vágj bele, ha elég nyitottnak érzed magad. Én szóltam előre.

Anno az volt az első benyomásom, hogy igen, ilyennek kell lennie egy tökéletesen megírt novellának. Vagy talán ez a második gondolatom volt az után, hogy wááááááááááááúúúúúúúúúúúúúhűűűűű. Annyira tökéletes ez a fic, hogy hiába elemezgetném itt, az olyan lenne, mint megpróbálni szavakkal leírni a csoki ízét. Olvasd el inkább.

First Kiss by Delilahdraken 
A legtöbb Cyberhusbands ficből valami mélyen benne rejlő szomorúság árad. (Oké, már arra értem, amelyik nem kőkemény pornó.) Talán mert Jarvis egy robot, akit Tony alkotott a saját maga képére, ergo a saját elméje tükröződik benne, ergo amikor Jarvis beleszeret Tonyba, az Tony önimádatának kivetülése. Talán mert nyugtalanító elképzelni egy érzésekkel bíró gépet. Talán mert tudjuk, hogy Tonynak, mint emberi lénynek, nem lehet elég Jarvis. Ez a kis fic szerintem jól megragadja ezt a szomorúságot, nagyon édes, de egy picit mindig összetörik a szívem tőle.

Kiss My Battery by Autoschediastic 
Hihetetlenül szexi, és ó, az az utolsó mondat. Imádlak, Jarvis. <3

Beautiful Minds by Jaune_Chat  
Az érzéseknek színei vannak. Jarvis és Tony beszélgetnek.
“Just so you know, sarcasm is a really obnoxious shade of neon green.”

Full of Surprises by Voxmyriad 
A kedvenc részem, amikor Pepper aggódik Jarvis érzéseiért. 

Here and Now by Caras_Galadhon 
Filozofikus szösszenet a robotlét sajátosságairól.

Cool Blue Reason by Autoschediastic 
A végére hagytam, bár ez volt az első fic, amit olvastam ezzel a párosítással, szóval ő hibáztatható a mindenért. Tulajdonképpen PWP.


2 megjegyzés:

  1. Jó, hogy mondod:D Most szedtem le egy csomót és formázgatva rárakom őket az olvasómra így pár napja...:D Először a Tony/Loki páros (ajánlom a Poetic Justice-t Limmet-től), most meg ez.:) Rá vagyok tapadva rendesen a témára. Köszi, hogy így összeszedted:) Párat már olvastam, de jó ajánlásokat nézni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jéééé még egy Cyberhusbands rajongó rajtam kívül! :) Isten hozott itt, néz körbe, vigyed, ami tetszik! :)

      Törlés